Web Analytics

Hosting

Hosting

Wat is hosting en waarom heb ik het nodig?Als je ooit een website hebt willen maken, heb je waarschijnlijk wel eens van hosting gehoord. Maar wat is hosting eigenlijk? Kort gezegd is hosting een dienst waarmee je een website kunt maken en onderhouden. Zonder hosting zou je geen website op het internet kunnen hebben Zie het zo als je een huis koopt, moet dat huis op grond gebouwd worden. De grond is je domein (daar komen we zo op) en het huis is je website. Als je eenmaal de grond hebt, moet je het huis bouwen.

En als het huis eenmaal gebouwd is, moet je het ergens kwijt. Dat is waar hosting om de hoek komt kijken Hosting is de ruimte op een server (een computer waarop je websitebestanden worden opgeslagen) waar je website "woont" Als je eenmaal een host hebt gevonden en wat ruimte op hun server hebt gekocht, kun je je websitebestanden uploaden en je site voor iedereen zichtbaar maken Er zijn veel verschillende soorten hosting beschikbaar, van gedeelde hosts (waar je site ruimte deelt met andere sites op dezelfde server) tot dedicated servers (waar jouw site de enige op de server is). Welk type host je kiest hangt af van je budget en de grootte en het verkeer van je website Maar welk type host je ook kiest, alle hostingdiensten bieden dezelfde basisfuncties - Opslagruimte voor je websitebestanden - Een domeinnaam (waarover hieronder meer) - E-mail accounts - Ondersteuning voor het geval er iets misgaat - En meer! Waarom heb ik hosting nodig? Als je wilt dat mensen je website kunnen zien, heb je hosting nodig.

Zo simpel is het! Maar er zijn nog andere redenen waarom hosting belangrijk is - Het maakt je site toegankelijk voor zoekmachines als Google, zodat mensen hem kunnen vinden als ze een zoekopdracht uitvoeren - Het biedt beveiliging voor je website, zodat hackers niet bij gevoelige informatie kunnen komen of je site platleggen - Het slaat al je websitebestanden op één plaats op, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn en er een back-up van is, mocht er iets mee gebeuren

Conclusie


Dus daar heb je het! Een spoedcursus in wat hosting is en waarom het belangrijk is. Nu je alles weet over hosting, ben je klaar om te gaan shoppen voor een host voor je eigen website! Vergeet niet om alle informatie die we hier hebben behandeld in gedachten te houden als je verschillende hosts vergelijkt - en aarzel niet om contact op te nemen als je onderweg vragen hebt.

Hosting wiki

Link toevoegen

Link toevoegen